Katarina Pirman Škoro
USTANOVITELJICA

Moj moto:

Narava je naš večni vir navdiha. Izkoristimo ga!

O Naní

Zakaj ravno Naní? 
Naní je simbol povezovanja z vsem, kar je pristno v mojem življenju. Nekaj, kar je organsko in se ne spreminja. Je nežna energija, globoka ljubezen in povezava z mojimi otroci in lastno ustvarjalnostjo, ki jo čutim že odkar vem zase. 
Rada bi rekla, da sem najprej mamica in žena, a globoko v sebi vem, da je vrstni red malo drugačen. Najprej sem sama s sabo: sem svobodna, nežna, kreativna duša, ki vidi lepoto v vsem, kar nas obdaja: barvah, oblikah, vonjih in kreacijah narave. Hkrati je v meni tudi nekaj divjega in razposajenega, zaradi česar življenja nikoli ne jemljem smrtno resno. Humor je velik del tega, kar sem. Včasih, priznam, mi tudi ne uspe. A tudi to je sestavni del življenja – da se poberemo, ko pademo in to izkušnjo pogledamo z druge perspektive.
Znamka Naní je nastala po izgubi službe v multinacionalnem podjetju, ko sem se odločila, da ne želim več stremeti za korporativnimi cilji, pač pa se podam na samostojno pot. Iz želje po ustvarjanju naravnih izdelkov za nego telesa, ki so nežni do kože in odražajo moj odnos do narave, se je rodila znamka Naní. 
V svojih izdelkih tako v vaš dom in vsakodnevne rutine prenašam barve, vonje, oblike in prizore narave. Želim, da v umivanju uživate tako kot uživam sama, ko se “igram” z milno maso. Verjamem v cikličnost energij, zato sem prepričana, da boste tudi vi občutili ljubezen in strast, ki ju prenašam skozi svoje izdelke. Verjamem tudi, da je edina pot naprej v iskrenem odnosu do sebe in drugih, zato so moja besedila napisana v sproščenem, iskrivem tonu – takšnem kot sem tudi sama. 

 

Ročno delo

Prava vrednost izdelka leži v njegovi unikatnosti – od zasnove do končne izvedbe.

Vsi milni izdelki prihajajo izpod mojih rok in so narejeni z veliko ljubezni in strasti do “milnarjenja” (kar je čisto moja skovanka). Ustvarjam v svojem majhnem ateljeju, zato so serije omejene, sestavine pa skrbno izbrane – vsebujejo le 100% hladno stiskana rastlinska olja, organska masla, čista eterična olja, gline, soli ter naravna mineralna barvila ali mice, certificirane za naravno kozmetiko. Dodatki v obliki posušenih cvetov, zelišč in začimb ponavadi pridejo z družinskih vrtov ali vaških travnikov, kadar pa ne, poskrbim, da so čista in imajo preverjen izvor.
Kljub temu, da so vsi izdelki ročno izdelani, imajo preverjen izvor, saj imam  skladno z zakonom, za vsak kozmetični izdelek izdelano potrebno dokumentacijo, ki jo predpisuje uredba EU (EC) 1223/2009.
Upam, da boste na straneh Naníkozmetike našli navdih zase in vaše najdražje. 
~Katarina